Wmo, hoe zit dat?
Voor woonoplossingen en hulpmiddelen, zoals een traplift, een drempelhulp of een douchestoel, kunt u vaak ook bij uw gemeente terecht. Deze hulpmiddelen worden dan verstrekt vanuit de Wmo. Bent u 18 jaar of ouder, dan betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK int de eigen bijdrage voor een maatwerkvoorziening in uw gemeente. De hoogte is afhankelijk van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling.

De hoogte van uw eigen bijdrage hangt af van:
● uw leeftijd;
● of u een partner heeft;
● het verzamelinkomen en vermogen van u en uw partner;
● de voorzieningen die u krijgt.

PGB, hoe zit dat?
CompleetThuis levert woonoplossingen en hulpmiddelen die ook door de Wmo vergoed kunnen worden. U kunt naar uw gemeente gaan en de toekenning aan hulpmiddelen vragen in de vorm van een Persoonsgebonden Budget.

Een persoonsgebonden budget biedt ruimte om -buiten de door de gemeente gecontracteerde zorgaanbieders en leveranciers- ondersteuning in te kopen of een hulpmiddel aan te schaffen. Dit kan zijn als u specifieke wensen heeft over welk hulpmiddel voor u passend is. De ondersteuning of het hulpmiddel moet wel aansluiten bij het door de gemeente vastgestelde doel.

Als u ondersteuning inkoopt vanuit een PGB, dan wordt dit budget beheerd door de Sociale Verzekeringsbank. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf, het onderhoud en eventuele verzekering of reparaties van de hulpmiddelen. Het PGB wordt na ontvangst van de factuur rechtstreeks aan u of de leverancier uitbetaald.

CompleetThuis, Wmo en PGB hoe zit dat?
CompleetThuis denkt graag met u mee wat voor u de beste oplossing is. Dat geldt ook voor ondersteuning vanuit Wmo in de vorm van een PGB en/of uw eigen bijdrage.

De berekening van de eigen bijdrage is persoonlijk, maar CompleetThuis kan altijd met u meedenken.

Het voordeel van ondersteuning door CompleetThuis is dat u 100% keuzevrijheid heeft in producten. CompleetThuis is niet, zoals gemeenten, gebonden aan leveranciers. Bovendien moet de gemeente vanuit de wetgeving altijd kijken naar het goedkoopst, adequate hulpmiddel. Dit houdt in dat het van de meest passende oplossing altijd de goedkoopste oplossing moet kiezen. Er wordt daarbij niet gekeken naar specifieke wensen, zoals uiterlijk van een product, of aanpassingen die door de gemeente als ‘niet adequaat’ worden gezien. Ondersteuning door CompleetThuis betekent 100% ondersteuning op maat.

Wij komen graag bij u langs voor een gratis kennismaking

Wij bellen u als u dat wilt

Vraag een ToekomstThuisGids aan

Stel een vraag!