Led-verlichting is niet alleen mooi maar ook erg veilig. Bovendien bieden led-strips heel wat meer mogelijkheden dan standaard trapverlichting. Ontdek snel 5 manieren om je trap op een veilige manier in de spotlights te zetten.

Led-strips in en rond de trap: 5 mogelijkheden uitgelegd

Bij trapverlichting denkt u misschien aan ‘gewone’ lampen aan de muur. Er is vandaag de dag echter veel meer mogelijk. Deze nieuwe mogelijkheden maken uw trap mooier, maar ook veiliger! Hieronder 5 manieren om led-verlichting aan te brengen:

  1. Onder de traptreden. Led strips worden vaak onder de treden aangebracht: het overhangende deel. Op die manier straalt het licht nooit recht in je ogen, maar bent u wel in staat om goed zicht te hebben op uw trap. Bovendien ziet dit er, bijvoorbeeld ook bij een open trap, erg mooi uit.
  2. Op de treden. Led-strips zijn bijna onbreekbaar een heel goed bestand tegen schokken. Je kunt ze dus zonder problemen op de bovenkant van je traptreden installeren en erop lopen. Het voordeel hiervan is dat de rand van de trede heel goed zichtbaar is, wat de veiligheid van je trap verhoogt. Zorg wel dat de verlichting niet te fel is.
  3. In de muur. Met verlichting in de muur kun je nog alle kanten uit. Led-lampen op geregelde afstand in de muur inbouwen, is een energiezuinig alternatief voor je oude trapverlichting. Daarnaast is het ook mogelijk om een led-strip in of op de muur te plaatsen die in een schuine lijn naar boven gaat of de contouren van de traptreden volledig volgt.
  4. In de stootborden. Wie over een gesloten trap beschikt, kan ervoor kiezen om led-verlichting in de stootborden te installeren. Zowel led-lampen als led-strips zijn mogelijk. Kies ook hier voor niet al te felle verlichting.
  5. Aan de trapleuning. Omdat led-lampen en led-strips klein zijn en niet warm worden zijn ze ook perfect om te installeren aan de trapleuning. Ze kunnen zowel onder als achter (gericht op de muur) de trapleuning geplaatst worden. Met deze vorm van led-trapverlichting haal je iets origineels in huis!

Led-trapverlichting aanpassen aan je wensen

Een gewone lamp heeft één bepaalde kleur en sterkte. Gelukkig is dat niet zo bij led-verlichting! Kiezen voor één kleur is zeker mogelijk. De meeste mensen gaan voor neutraal wit licht dat in elk interieur past. Ook blauw is een populaire kleur, omdat blauw licht ’s nachts minder storend is. Wil je gewoon alles? Dan ga je toch gewoon voor RGB-leds die van kleur kunnen veranderen naargelang de sfeer die je wil oproepen! Ook led-strips met dimfunctie zijn erg handig voor ’s avonds.