Het aantal 65-plussers dat op de spoedeisende hulp belandt, is ook in 2016 weer sterk toegenomen. Er waren 116.000 mensen meer op de spoedeisende hulp dan in 2015, dat zijn er bijna 10.000 per maand! Men ziet een verband met het langer thuis blijven wonen. Vallen in huis is een van de belangrijkste oorzaken hiervan. Hoe kunt u vallen voorkomen? Moeten de maatregelen altijd ingrijpend zijn?

Nee! Vaak wordt gedacht dat het voorkomen van ongelukken en de gevolgen ervan, zoals heupfracturen, verstrekkend en kostbaar is. Voor de hand liggende oplossingen worden vergeten. Bij het veilig maken van de badkamer wordt bijvoorbeeld vaak gedacht aan een volledige verbouwing van de badkamer.   Maar het aanbrengen van een eenvoudige antislip laag op de ondergrond is al een belangrijke manier om de kans op vallen in de badkamer te verkleinen.

Met een antislip coating ,bijvoorbeeld, worden de tegels op de vloer bij het nat worden niet meer zo glad. Een antislip coating is een (transparante) laag die u aanbrengt op uw tegels, douchebak of bad. Op het oog verandert er dan niets, terwijl de veiligheid enorm is vergroot. Het beeld dat deze coatings vuil vasthouden, klopt niet. De meeste coatings zijn inmiddels zo samengesteld dat ze vuil juist tegenhouden.

Voor andere, vaak steenachtige, ondergronden is etsen een middel om de oppervlakte antislip te maken. U zult op het oog nauwelijks iets zien aan uw nieuwe antislipvloer. De ingreep voorkomt een laagje van water. Het water kan weg onder de voet en u glijdt niet uit.

Laat deze producten de veiligheid van ouderen weer vergroten!