Heeft u op elke verdieping een (werkende) rookmelder? De kans dat u deze vraag met ‘ nee’ beantwoordt, is 50%.  En dat terwijl zo’n rookmelder de kans op het overleven van een woningbrand met maar liefst 100% vergroot!

En als u ‘ja’ antwoordt, wanneer heeft u de rookmelder dan voor het laatst getest? En schoongemaakt?  En de batterijen vervangen? Een rookmelder moet elk jaar getest worden, maar de kans is groot dat u dit vergeet. Dit is een van de redenen waarom zo weinig mensen een werkende rookmelder in huis hebben. Wat kunnen we doen, zodat u dit voortaan niet meer vergeet? Tegenwoordig is de slimme rookmelder op de markt.

Wat doet de slimme rookmelder? Sowieso zijn slimme rookmelders in huis onderling met elkaar te koppelen. Is er bijvoorbeeld rook in uw gang beneden, terwijl u boven ligt te slapen, dan gaat de rookmelder boven toch af. Dat geeft niet alleen goed gevoel, maar verhoogt ook de kans op overleven van een woningbrand. U heeft meer tijd om te vluchten!

Maar er is meer. De slimme rookmelder is voorzien van een automatische zelftest, waardoor hij zichzelf voortdurend controleert op bijvoorbeeld batterijspanning. En om het helemaal af te maken, kunt u een app op uw telefoon of i-pad zetten, waarmee u met een paar klikken kunt zien of uw rookmelder nog goed functioneert of bijvoorbeeld schoongemaakt moet worden.

De slimme rookmelder redt levens, zo simpel is het!