Herkent u dat? Dat u grieperig bent met hoge koorts en niets anders kunt dan liggen en slapen? U kunt zich op zo’n moment niet voorstellen dat u normaliter probleemloos 20 rondjes om de tafel rent. Andersom idem dito. Als u weer beter bent, is het ineens onvoorstelbaar dat tijdens de griepperiode een toiletbezoek al teveel was. Het is heel moeilijk je in te leven in een situatie waarin je niet verkeert.

Zo is het ook met ouder worden. Het is onmogelijk om je voor te stellen hoe het voelt om oud te zijn. Toch zijn het de jonge mensen die werken in de zorg, die beleid maken voor ouderen en die zich - niet onbelangrijk - moeten voorbereiden op het ouder worden. Dit kan toch bijna niet goed komen, zou je denken.

Toch wel! Het is namelijk mogelijk om je oud te voelen dankzij zogenaamde ouderdomspakken. Met het dragen van deze pakken voel je je in een klap hoogbejaard. Dankzij de pakken wordt de verminderde spierkracht van ouderen en hun verslechterende gehoor en gezichtsvermogen gesimuleerd. Een unieke mogelijkheid om je voor even oud te voelen!

Elke professional kan een ervaringsdeskundige zijn na het gebruik van de ouderdomspakken. Als we de zorg, in de breedste zin van het woord, voor ouderen naar een hoger niveau willen tillen, is het ouderdomspak onmisbaar!


Wilt u meer informatie over de ouderdomspakken? Of zelf een keer beleven hoe het voelt? Neem dan contact met ons op!